به گزارش مشرق، شمارش آراء انتخابات پارلمانی عراق که پس از پایان برگزاری آن در ساعت ۱۸:۰۰ یکشنبه پیش (۱۰ اکتبر)، آغاز شد، هنوز نهایی و رسمی اعلام نشده است اما طبق جدیدترین آمار اعلامی از سوی کمیساریای عالی انتخابات عراق از نحوه توزیع کرسیهای پارلمانی میان ائتلافها و احزاب سیاسی مختلف، جریان صدر با ۷۲ کرسی در صدر قرار دارد و پس از آن، ائتلاف سنی تقدم به ریاست «محمد الحلبوسی» و ائتلاف دوله القانون به ریاست «نوری المالکی» هر یک با ۳۷ کرسی در ردههای بعدی قرار دارند.
بنا بر نتایج اعلامی، هیچ یک از ائتلافهای سیاسی عراق، میزان آرایی که بر اساس آن قادر به تشکیل فراکسیون بزرگتر در پارلمان باشند، کسب نکردهاند و ائتلاف میان گروههای سیاسی مختلف مانند دورههای پیشین، برای تشکیل کابینه ضروری است. ائتلافهای سیاسی مختلف نیز در حالی رایزنی با یکدیگر برای ایجاد همپیمانیهای جدید مانند دورههای پیشین هستند. در این میان برخی از احزاب و ائتلافهای سیاسی و مقامات سیاسی عراق مدعی تقلب و دستکاری نتایج در این انتخابات هستند و از نقش امارات، انگلیس و آمریکا در این امر خبر میدهند.
بیشتر بخوانید:
شرط جریانهای سیاسی برای پذیرش نتایج انتخابات
شمارش آرا در انتخابات عراق به صورت الکترونیک انجام میشود اما کمیساریای عالی مستقل انتخابات اخیرا در پی افزایش اعتراضها به نتایج اعلامی، تاکید کرد که به منظور اطمینان از نتایج شمارش الکترونیک، آراء برخی مراکز را به قید قرعه به صورت دستی شمارش خواهد کرد و با شمارش الکترونیکی آراء مقایسه خواهد کرد.
«حسین علی جاسم» نامزد انتخاباتی از حزب «حرکه حقوق» به ریاست «حسین مونس» از دخالت آمریکا، بریتانیا و امارات در نتایج انتخابات پارلمانی اخیر عراق خبر داد.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری «العهد»، امروز (شنبه، ۱۶ اکتبر) تاکید کرد: اشتباهاتی که با انتخابات پارلمانی همراه شد، صرفا تصادفی یا خودسرانه نبود. تقلب که با این انتخابات پارلمانی همراه شد، به نفع کشورهای خارجی برای تضعیف نیروهای مقاومت است.
حسین علی جاسم تاکید کرد: نیروهای سیاسی شواهد قانعکننده ای برای اثبات دخالت آمریکا، بریتانیا و امارات در نتایج انتخابات دارند و نیروهای سیاسی متضرر در این انتخابات، از روشهای قانونی برای اعتراص و به چالش کشیدن مشروعیت این نتایج استفاده میکنند.
«محمود المشهدانی» رئیس پیشین پارلمان عراق نیز فرضیه هک کردن و دخالت سایبری از سوی برخی کشورهای خارجی را تایید کرد و بدون نام بردن از کشوری با تایید تقلب در این انتخابات گفت: نفوذ در این انتخابات سایبری بود که تنها از سوی برخی کشورها امکان پذیر است و این چیزی نیست که نهادهای سیاسی عراقی بتوانند انجام دهند».
«سید صدرالدین قبانجی» خطیب نماز جمعه نجف اشرف نیز دیروز (جمعه، ۱۵ اکتبر) تقلب در انتخابات پارلمانی عراق را تایید و آن را «اظهر من الشمس» خواند و از احزاب سیاسی خواست قبل از شمارش دستی آرا با یکدیگر گفتوگو و نتایج انتخابات را پس از اصلاح آن بپذیرند.
وی انتخابات اخیر عراق را تجربهای موفق از نظر سیاسی و مذهبی دانست و گفت که مردم عراق کار خود را کردهاند و اکنون توپ در زمین کمیساریای انتخابات و نهادهای سیاسی کشور است.
امام جمعه نجف اشرف در ادامه گفت که کمیساریای انتخابات عراق تایید کرده که دو میلیون رای شمرده نشده است و این یک علامت سوال بزرگ درباره نقش کمیساریا است و موجب بی اعتمادی به آن میشود.
قبانجی از کمیساریای انتخابات خواست با شفافسازی، عراق را از بحران نجات دهد و سپس این سوال را طرح کرد: شرط جریانهای سیاسی برای پذیرش نتایج انتخابات
«محمود الحیانی» نامزد ائتلاف فتح در استان الانبار عراق برای انتخابات عراق نیز مدعی تقلب در انتخابات شد و گفت: همه از دور تا نزدیک میدانند که تقلب شده است و نسبت این تقلب در استان الانبار صددرصد است.
«ندی جودت» عضو فراکسیون "النصر" در پارلمان سابق عراق نیز برخی احزاب سیاسی را به سرقت آراء در جریان شمارش آراء متهم کرد.
وی در گفتوگو با «المعلومه» اظهار داشت: احتمال تقلب، وجود داشت ولی سرقت آراء به این شکل زشت، غیرقابل پیشبینی بود. جودت با انتقاد از ساز و کار شمارش آراء، بر ضرورت محاکمه همه کسانی که در سرقت آراء مردم دست دارند، تأکید کرد.
«قیس الخزعلی» رئیس جنبش عصائب اهل حق نیز چند روز پیش در صفحه توئیتر خود نوشت: « به احتمال زیاد به زودی اطلاعاتی به دست میآوریم که وجود تقلب در انتخابات را تایید میکند».